raparperipiirakka
Reseptit & Kokkailu

Kesäinen raparperi/marjapiirakka

Viikonloppu alkaa taas lähestyä, kuinka moni teistä aikoo herkutella tulevana viikonloppuna?:) Itselläni on kastajaisjuhlat edessä joten siellä tulee varmaankin maisteltua jos jonkinmoista suolaista ja makeaa. Välillä on lupa herkutella, jollet ole ihan totisella dieetillä. Nyt siis luvassa resepti joka sisältää puhtaasti voita ja vehnäjauhoja. Ei mitään proteiinijauheita tällä kertaa, mutta rahkaa hieman. 😉 Käyttämäni resepti löytyy täältä. Hieman muokkasin alkuperäistä reseptiä. Raparperin sijasta voit käyttää mitä tahansa marjoja esimerkiksi Suomen kesään kuuluvia mansikoita tai mustikoita. Piirakasta tuli niin hyvää, että en vain voinut vastustaa kiusausta kokoajan vähän naukkailla palasia ohi mennessä.:)

Kesäinen raparperi/marjapiirakka

20 palaa

200 g voita
5 dl vehnäjauhoja (voit kokeilla korvata osan vehnäjauhoista esim. kookosjauholla)
3 dl grahamjauhoja
3 dl sokeria tai vaihtoehtoisesti stevia makeutusainetta jauhona
2 tl leivinjauhetta
2 tl ruokasoodaa
2tl vaniljasokeria
Pohjataikina
2 dl piimää
1 kpl kananmunaa
Täyte
10 dl raparperia tai marjoja
200 g kermaviiliä jonka itse aion seuraavalla kerralla korvata makurahkalla, esimerkiksi valkosuklaan makuisella
250 g maitorahkaa (maustamaton tai makurahka)
2 dl sokeria tai makeutusainetta
2 kpl kananmunaa
3 tl vaniljasokeria

Sulata voi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voisula. Nypi murumaiseksi. Siirrä muroseoksesta 1/4 toiseen kulhoon.

Lisää loppuun muruseokseen piimä ja muna. Sekoita taikinaksi. Levitä taikina leivinpaperilla peitetylle uunivuoalle tai pellille.

Ripottele pohjataikinan päälle raparperit/ marjat.

Sekoita loput täytteen ainekset keskenään. Kaada seos raparperien/ marjojen päälle.

Ripottele pinnalle loppu muruseos.

Paista 175 -asteisessa uunissa noin max 45 minuuttia.

Tein siis piirakan kermaviilin ja rahkan sekoituksena alkuperäisen reseptin mukaan. Jälkeenpäin syntyikin idea makurahkojen hyödyntämisestä, joilla piirakkaan saisi upeaa makua! Valkosuklaa tai vanilja voisi olla aika nappivalinta. Eli tuolloin makurahkalla voisi korvata joko vain kermaviilin (200g) tai kermaviilin ja maustamattoman rahkan (200g + 250 g).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *