kaverin pikavippi
Elämästä vähän laajemmin

Sä otit pikavipin!?

Tää otsikon mukainen lausahdus oli jotakuinkin se reaktio ja kommentti mitä lauoin, kun kuulin että eräs läheinen tuttuni oli ottanut pikavipin, ja oli nytten hieman vaikeuksissa. Ollaan tunnettu kauan, ja tää on ollut kyllä jo pidempäänkin hieman villimpi ja arvaamattomampi, mutta tää oli jotain uutta. Ei se ennen ainakaan mun tietääkseni ollut pikavippejä ottanut.

Jos joku nyt ei oo perillä mitä pikavipit on, niin kattokoon Pikalainakeskuksen takaa enemmän. Ne oon siis tollasia pikkusia lainoja, joita voi netistä helposti hakea ja jotka pitää maksaa takaisin nopeasti. Sellaisia just jotka houkuttelee monia ottamaan tollasen, kun tarvii rahaa ja sit kun niitä saa niin helposti ja nopeasti, niin sellaisen voi ottaa ennen kuin ehtii sitä edes oikein tajuamaan. Hurjaa kyllä, tälläisen vipin voi hakea myös 18 vuotiaana!

Kaverini vippiongelma

No kaikki järkevät ihmiset kyllä tietää, että kun kaveri tulee kertomaan ongelmista, niin ei niitä aleta moittimaan tai kertomaan kuinka tyhmiä ne on kun ne on päästänyt itsensä sellaiseen tilanteeseen. Sen takia mäkin kuuntelin ja yritin auttaa parhaani mukaan, enkä alkanut valistaa jostain pikalainojen vaaroista suoraan. Olisi kuitenkin pitänyt varmaan varoittaa enemmän, kuinka tuollainen halpa laina voi kuitenkin olla kaikkea muuta kuin edullinen.

Mun kaveri oli nostanut 600 euron pikavipin auton korjaamista varten. Mutta kun se nyt on sellainen kuin se on, niin ei se tietty ollut sitten varautunut tarpeeksi että kun se piti maksaa takaisin, niin sillä oli kasassa noin 500 €. Ja tietty sen piti maksaa takaisin enemmän kuin toi 600, nimittäin kokonaislasku oli nyt 750 euroa. Eli siltä puuttui 250 €.

Jos ootte joskus ollut siinä tilanteessa että kaveri tulee pyytämään apua rahallisesti, niin tiedätte että se voi monesti olla aika kiusallista. Niin se oli vähän meidänkin kesken, mutta yritin parhaani mukaan auttaa. Ongelmana vaan oli se, että en tiennyt saisinko kovin hyvin rahojani takaisin tältä naiselta, jos hänelle ne lainaisin. Toisaalta kyse oli 250 eurosta, joten ei se nyt talouttani kaataisi jos näin sattuisi käymään.

Se on vaan niin vituttavaa ottaa rahat ja kaverit yhteen. Helposti lopulta voi käydä niin, että menetät sekä rahat että kaverisuhteen. Tämä vaikka kyseessä olisi pienempi, vaikka 200e vippi.

No lopulta sitten annoin kaverille nämä rahat, ja hän sai maksettua vippinsä takaisin. Toivonkin nyt vain sormet ristissä, että tämä ei pääty huonosti. Jos pitäisi valita, menettäisin mielummin ehdottomasti rahat kuin tämän kaverin. Mutta jos hän ei saa lainaa maksettua, voi olla että hän ei kehtaa minua enään nähdä.

Ehkä mun olisi pitänyt vaan antaa ne rahat lahjana. Mutta sekin olisi vähän… jotenkin outoa.

Ei kai se auta kuin nyt vain toivoa parasta. Ei optimaalinen tilanne, mutta ei aina voi sellaisia saada.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *